Finansijske olakšice i podsticaj za biznise u Općini Novi Grad Sarajevo

Finansijske olakšice

Share This Post

Ako ste u potrazi za adresom za sjedište vaše firme ili obrta, onda vrijedi da pročitate ovaj kratki osvrt na finansijske olakšice na području Općine Novi Grad Sarajevo. Također, možete posjetiti web stranicu Općine Novi Grad Sarajevo za više informacija.

Naime, sva lica prijavljena prebivalištem u Općini Novi Grad Sarajevo, a koja žele registrovati vlastiti biznis u 2023.oj godini, imaju pravo na sufinansiranje ili podsticajne mjere u iznosu od 300,00 KM mjesečno dvije godine.
Drugim riječima, za 24 mjeseca kontinuiranog poslovanja ukupni iznos podsticajnih mjera je 7.200,00 KM.

Nadležna Služba putem javnog poziva, a do utroška sredstava, za prve dvije godine obavljanja djelatnosti bez prekida, kvartalno sufinansira troškove poslovanja novoregistrovanih djelatnosti.

Koji su uvjeti za ostvarivanje prava na podsticajne mjere?

Da biste ostvarili pravo na podsticajne mjere, potrebno je ispunjavati sljedeća 3 uslova:

  1. da ste fizičko lice sa prebivalištem na području općine Novi Grad Sarajevo;
  2. da ste registrovali djelatnost kao osnovno zanimanje u periodu od 01.01-31.12.2023. godine u nadležnim općinskim službama Kantona Sarajevo;
  3. da niste prethodnih godina koristili podsticaj Općine Novi Grad Sarajevo po istom osnovu te podsticaj drugih institucija Kantona Sarajevo i Federacija BiH u tekućoj godini.

Ako ispunjavate ova tri uvjeta, vjerovatno vas zanima i potrebna dokumentacija, te kako se prijaviti na podsticajne mjere.

Potrebna dokumentacija:

  • Obavijest o prebivalištu (Obrazac broj PBA-3) – CIPS;
  • Ovjerena kopiju rješenja o registraciji djelatnosti iz nadležne općinske Službe;
  • Kopija Uvjerenja o poreznoj registraciji (ID broj);
  • Kopija prijave na obavezna osiguranja u Poreznoj upravi Federacije BiH (obrazac JS 3100);
  • Broj računa registrirane djelatnosti u poslovnoj banci na koji će se sredstva doznačiti;
  • Ovjerena izjava kojom se potvrđuje da podnosioc zahtjeva nije korisnik podsticajnih mjera po istom osnovu Općine Novi Grad Sarajevo i drugih institucija Kantona Sarajevo i Federacije Bosne i Hercegovine.

Način prijave:

Prijava korisnika na podsticajnu mjeru se vrši podnošenjem zahtjeva nadležnoj Službi uz obavezno prilaganje dokazne potrebne dokumentacije.

U potrazi za adresom za sjedište vaše firme ili obrta?

CosmoHub je prava adresa za Vas. Osnovni paket za korištenje adrese za sjedište firme iznosi 117,00 KM. Za više informacija nas možete kontaktirati na broj telefona +387 61 444 251 ili mailom na info@cosmohub.ba

More To Explore

Ples sa željama: Više od samih ciljeva
Uncategorized

Ples sa željama: Više od samih ciljeva

Ples sa željama: Više od samih ciljeva – Valerija Ereš U prostorijama CosmoHub-a, 28. februara 2024. godine, Valerija Ereš je održala inspirativnu prezentaciju obogaćenu plesnim performansom, koja je potpuno promijenila

DIGITALNI MARKETING: VIŠE OD INFLUENCER MARKETINGA
Uncategorized

DIGITALNI MARKETING: VIŠE OD INFLUENCER MARKETINGA

DIGITALNI MARKETING: VIŠE OD INFLUENCER MARKETINGA U prostorijama CosmoHub-a je 22. februara 2024. godine meetup održala Adnana Pidro. Uz više akademski pristup, Adnana je, kao i svaka vrsna profesorica, predavanje