AWS User Group Meetup – Februar

AWS Sarajevo Group Meetup

Share This Post

Februarski AWS User Group Sarajevo Meetup okupio je preko 40 entuzijasta i stručnjaka iz oblasti cloud computing-a, organizirala je Dženana Dževlan, Production Engineer at Yahoo i AWS User Group Sarajevo Leader. Događaj je bio idealna prilika za sve one koji žele da budu u toku sa najnovijim trendovima i praksama u oblasti cloud computing-a, a također i za umrežavanje i razmjenu znanja.

Predavači su bili @Goran Opačić, CEO kompanije @Esteh i AWS Database Hero, koji je govorio o primjeni Java in the cloud, dok je Dženan Dževlan, AWS Community Hero i stručnjak za DevOps, predstavio najnovije novosti koje stižu iz #AWS ReInvent 2022.

Na meetupu se također govorilo o temama vezanim za sigurnost, skaliranje aplikacija i optimizaciju troškova na AWS platformi. Sudionici su bili u mogućnosti da razmijene iskustva, postavljaju pitanja i dobiju savjete od stručnjaka iz ove oblasti.

Resursi za AWS učenje

Ako ste novi u AWS-u, postoji mnogo resursa koje možete iskoristiti za učenje i poboljšanje svojih vještina.
To uključuje:
besplatni online kurs AWS Cloud Practitioner Essentials,
obuku putem certificiranih programa koje nudi AWS Training and Certification,
AWS Developer Center koji je posebno prilagođen programerima i projektantima,
Amazon Web Services Blog koji pruža najnovije izvještaje i informacije o AWS-u,
AWS YouTube kanal koji sadrži korisne video lekcije,
besplatnu virtualnu laboratoriju AWS Cloud Practitioner Virtual Lab, i naravno,
AWS zajednicu.

AWS zajednica

AWS zajednica pruža vam mogućnost da dijelite ideje, iskustva i najbolje prakse s drugim ljudima koji se bave AWS-om. Za Bosnu i Hercegovinu, Dženana Dževlan je zadužen za AWS zajednicu, a aktivnosti koje vodi možete pratiti na LinkedIn stranici AWS Bosnia.

Prisustvovanje AWS User Group Sarajevo Meetup-ima je također sjajan način da započnete učenje i upoznate se sa temeljnim principima Cloud Computing-a. Grupa ljudi koja se okuplja na ovim događajima je vrlo podržavajuća i dijeli informacije o najnovijim trendovima i tehnologijama koje se koriste u oblasti Cloud Computing-a. To će vam pomoći da postanete uspješan AWS korisnik i da zaista iskoristite sve što AWS ima da ponudi.

Za sve zainteresovane, pridruživanje AWS User Groupi Sarajevo je jednostavno. Možete pratiti naše događaje i prijaviti se za učešće preko stranice Meetup na linku https://www.meetup.com/aws-user-group-sarajevo/.

Također, možete se pridružiti Slack kanalu AWS Bosnia na https://join.slack.com/t/awsbih/shared_invite/zt-ad8kr3c7-mcFYB~s9SRdEjulMo141dw kako biste ostali u toku sa najnovijim informacijama i razgovarali sa drugim članovima zajednice.

Vidimo se na narednom Meetupu!

More To Explore

Ples sa željama: Više od samih ciljeva
Uncategorized

Ples sa željama: Više od samih ciljeva

Ples sa željama: Više od samih ciljeva – Valerija Ereš U prostorijama CosmoHub-a, 28. februara 2024. godine, Valerija Ereš je održala inspirativnu prezentaciju obogaćenu plesnim performansom, koja je potpuno promijenila

DIGITALNI MARKETING: VIŠE OD INFLUENCER MARKETINGA
Uncategorized

DIGITALNI MARKETING: VIŠE OD INFLUENCER MARKETINGA

DIGITALNI MARKETING: VIŠE OD INFLUENCER MARKETINGA U prostorijama CosmoHub-a je 22. februara 2024. godine meetup održala Adnana Pidro. Uz više akademski pristup, Adnana je, kao i svaka vrsna profesorica, predavanje